Je marketingplan opstellen

De Ondernemersfabriek begeleidt je in een volledig marketingtraject. Vanaf het uitschrijven van je marketingdoelstellingen tot en met de oplevering en implementatie van een duidelijk, resultaatgericht marketingplan.  

Je marketingplan opmaken in 4 stappen

Gedurende een intense opstartperiode van 8 weken doorlopen we 4 stappen die leiden tot een strategisch marketingplan voor de komende 12 maanden.

1. Onderzoek

We vinden het belangrijk om eerst te begrijpen vooraleer we begrepen willen worden. Daarom leven we ons in deze fase zoveel mogelijk in in je bedrijf en haar specifieke context. Aan de hand van een aantal boeiende gesprekken en interacties brengen we zoveel mogelijk relevante informatie in kaart die onder andere je huidige marketingmix schetst. 

2. Strategie

Je marketingstrategie is het stappenplan dat je moet helpen om je doelstellingen te realiseren. Een duidelijke strategie is de aanzet voor het uitschrijven van je marketingplan. We focussen onder meer op volgende aspecten.

3. Tactiek

We vertalen de strategie naar een tactische planning die je op een dagelijkse basis kunt gebruiken om je marketingplan uit te voeren.

4. Oplevering

Bij oplevering ontvang je:

  • Tactisch actieplan
  • Onepager met je DNA
  • Marketingkalender
  • Marketingprojecten
  • Projectfiches

Je marketingplan uitvoeren

Na oplevering van je marketingplan wil je natuurlijk overgaan tot uitvoering. De Ondernemersfabriek kan je hierbij op twee niveau's ondersteunen.

Implementatie
begeleiding

Ik volg je project graag van dichtbij op. Om de implementatie van je marketingplan op te volgen zien we elkaar 3 keer na oplevering van het marketingplan. Op die momenten kijken we vooruit en terug op strategisch niveau. Op basis van de nodige dashboards kunnen we het marketingplan verder optimaliseren.

Coördinatie

Om een vlotte uitvoering van je marketingplan te garanderen, gaan we samen op zoek naar de juiste expertise. Jouw bestaande partners zijn daarbij altijd het startpunt. Indien je dat wenst, introduceer ik je bij één van mijn preferred partners of ga ik voor jou op zoek naar een betrouwbare partner die ons kan versterken. 

Plan je marketingbrainstorm

Enkele klanten die hun vertrouwen hebben gegeven

Andere projecten bekijken
Stuur een bericht
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.